Ahojte Pridávam svoj článok so skúsenosťami pri požičiavaní auta na Tenerife u spoločnosti CICAR, povedal by som, že jednoduchšie to už asi fakt nejde http://www.travelicious.cz/auto-pozicov ... e-ostrovy/ Mimochodom pre vášnivých vodičov pripájam video z cesty do dediny Masca a toto je len slabý odvar toho aké cesty sa ešte dajú na Tenerife nájisť  .

Půjčení auta - Tenerife / Kanárske ostrovy - CICAR

Založil ve fóru Půjčení auta

Kto ma skusenosti s Plus Car na Kanaroch? Vcera okolo obeda som objednaval u nich Pandu na prelom Jula, a Augusta na Tenerife. Obratom mi prislo ze ziadost o rezervaciu eviduju, a ze sa v kratkom case ozvu s potvrdenim rezervacie.  Odvtedy ale nic neprislo. Kolko im trva nez poslu potvrdenie?  Mam sa nejak pripominat?

0 Citovat

PlusCar naprosto v pohodě. Ozvou se brzy. Mě letos tuším za 2 dny.

0 Citovat

Aj u mňa to vždy trocha trvalo, ja som im ale radšej vždy napísal email a potom to hneď potvrdili, nikdy nebol s tým problém...

0 Citovat

Připomínat se nemusíš, Plus Car posílá potvrzení v běžnou pracovní dobu v pracovní dny, takže v pondělí v 11 to máš v emailu.

A jinak, mají u mne 5 hvězdiček za provádění případných změn, které s nimi běžně dělám po emailu (termíny, typ auta). Kdy loni, při rezervaci aut v dubnu na vánoční termín, těch změn bylo až až a přitom pořád drželi původní cenu. Poslední změny jsme dělali dokonce až na místě tak, jak nám zrušený let od Lufthansy kompletně rozboural příletový a odletový itinerář včetně aut a ubytování. A i v tu dobu jsme stále měli jedno auto za cca. 14 EUR na den, i když v té exponované vánoční době byla běžná taxa už 65 - 80 EUR za den.

0 Citovat

janicek napsal(a):

Aj u mňa to vždy trocha trvalo, ja som im ale radšej vždy napísal email a potom to hneď potvrdili, nikdy nebol s tým problém...

A na aky mail si im pisal?  Zatial mi nic neprislo od nich, a nijaky mail tam akosi nevidim.  Iba kontaktny formular.

Inak diky vsetkym za reakcie

0 Citovat

torpy68 napsal(a):

[citace="janicek "]

Aj u mňa to vždy trocha trvalo, ja som im ale radšej vždy napísal email a potom to hneď potvrdili, nikdy nebol s tým problém...

A na aky mail si im pisal?  Zatial mi nic neprislo od nich, a nijaky mail tam akosi nevidim.  Iba kontaktny formular.

Inak diky vsetkym za reakcie

[/citace]

Cez tento mail som s nimi komunikoval: booking@pluscaronline.com

0 Citovat

Central@pluscaronline.com

0 Citovat

Díky moc

0 Citovat

Tak po napisani mailu prislo nakoniec potvrdenie. Dakujem este raz za poskytnutie mailu. Ale aj tak je to trosku cudne, ze bez urgencie sa v podstate 3,5 dna od rezervacie nic nedialo. Aj ked 1,5 dna bol vikend.

0 Citovat

Mám dotaz - o co mi jde : hledám nejvýhodnější rezervaci auta na Lanzarote v srpnu, z jiných ostrovů osobě vyzkoušen Cicar i Plus car, nemám problém si půjčit auto ani u jednoho. ALE něják jsem se dostala k recenzím na Cicar i Plus car přímo z Lanzarote a docela mě překvapilo množství recenzí negativních a to i z nedávné doby, právě z tohoto ostrova. Rezervaci mám zatím u obou, cena je výhodnější u Plus car - stejný vůz, stejná doba půjčení, rozdíl oproti Cicar 60e, tedy ač mi z Plus car napsali, že kvůli Covidu není možné doručení/vrácení přímo v ubytování ( což mi z důvodu času příletu i odletu vyhovuje ), ale jen v jejich pobočce a to max v čase 9-12h, jsem ochotna nad tím uvažovat .. dotaz ale zní na ČERSTVOU zkušenost z LANZAROTE na jednu z těchto autopůjčoven. Dle recení totiž, ať si zde zabukujete cokoliv, půjčují převáženě auta zn.Opel a to v šíleném stavu ( respektuji " or similar " ale pokud chci Fiat 500 a vytasí na mě s nějákým upgradem vyšší třídy o který nestojím, alá " buď ráda za větší a dražší auto ", tak to prostě nechci, chci MALÉ auto, proto ho objednávám, chci malé auto řídit, ne vyčuraně doufat, že mi dají větší .. ) .. nebo raději vyzkoušet jinou byť i dražší autopůjčovnu ? garantují vůbec někde typ rezerovaného vozu ? .. jak z toho ven ? nebo jste vždycky doufali, že si objednáte malé auto a dostanete větší a vyhovuje vám to tak ? díky za názory a nápady .. :-)

0 Citovat

Neviem ci toto ide nejako, hladal som par krát požičovne kde by sa dalo rezervovať konkrétne auto ale nenašiel som... mal som auta u množstva požičovni a aj u avisu, alamo sa mi často stalo, že som dostal väčšie auto ako som mal rezervované... proste ak nemajú kategóriu ktorú si rezervujes, dajú ti väčšie...

1 Citovat

Vilda: jedu na lanzarote v květnu na prvních 12 dnů, když se pripomenes, můžu ti pak říct. Pujcoval jsem u cicar 4x a vyšší kategorii jsem dostal jen jednou a to nějak ve smyslu že jsem místo seat Ibiza dostal sest leon, což mi bylo tak nějak jedno... asi to moc neovlivnís,  vyssi kategorii ti muzou dat, zkus tam jedine napsat predtim email, jestli by slo dodržet kategorii, ze z těch a tech duvodu vetsi auto nechceš 

1 Citovat

Pokud si rezervujes naprosto obyčejné auto, tak je velká pravděpodobnost, ze dostaneš něco "similar", obvykle ve stejné kategorii. U mne to na Kanárech vychází asi tak z 60%. A u Pluscar jsem nikdy nedostal větší auto, vždy něco velikostně podobneho. Pouze tehdy, kdy jsem si rezervoval něco velmi specifického (konkrétní cabrio, Porsche ..) jsem100% dostal to, co jsem chtěl.

A Cicar? Využití zatím 3x a vždy jsem měl úplně jiné auto než jsem chtěl. Na podzim Astra GTC, nafasoval jsem Opel Crossland X v automatu, auto ceníkové o 2 třídy výš. A o vánocích? Totální úlet.  Rezervováno první použitelné auto pro 4 lidi - krátká Astra v manuálu, za 34e na den. A dostal jsem Jeep Wrangler v automatu, který se v té době pronajímal za 150e na den, ale asi byl volný a půjčovné to vyšlo lepe než na 2 dny blokovat levnější auto, které udala líp a na déle. 

Takže pokud chceš malé auto, rezervuj si tu nejlevnější Pandu u Pluscar. A dostanes tuto nebo něco podobného, protože větší auto půjčovna v té době uda za výrazně větší peníze. A čím je ta rezervacev delší, tím je riziko, že dostaneš větší auto, menší. 

1 Citovat

Ok, díky všem .. Peetee: díky, určitě se připomenu. Mailíky jsem napsala tam i tam, trošku vázne komunikace, tak uvidíme, času zatím dost .. rezervce půl roku předem by snad mohla vyjít podle mých představ :-)

 

 

0 Citovat

My od nich měli před měsícem nějakou miniškodovku. Původně jsme chtěli něco jiného, ale dostali jsme "or similar". Viděla jsem v půjčovnách auta v lepším stavu, ale katastrofa to nebyla. POdle mě je to aktuálně tím, že aut je málo a poptávka vysoká. Bude ještě chvilku trvat, než se to po covidu ustálí

1 Citovat

V prosinci Topcar na Fuerteventura:

Externí pojistka mne zařadila mezi nechtěné zákazníky.

Dostal jsem Hyundai I20 v dezolatním stavu. Sedačky od soli, porušení způsobilosti vozidla na komunikacích - 3 typy pneu na vozidle (ve Španělsku musí být stejné pneu na nápravě), najeto 70 000km, okna držely sílou vůle.

Při vrácení mi napsali do smlouvy  - vráceno z nižším množstvím paliva (same to same).

Argumentoval jsem stavem palubního počítače, který ukazoval, že vracím o 20 km paliva více (foto před a po vrácení)

Vrácená kauce mínus 8,4 eur.

Po vrácení auta zaslaná upravena smlouva na email - nájezd za týden = 6 000 km, na ostrově, který má 150 km :-).

Zadal jsem chargeback u ČSOB - v pátek zpět na účtu :-).

Vše je o tom co jste ochotni zaplatit lidem na přepážce mimo základní cenu.

 

0 Citovat

No právě, druhá věc je ten technický stav aut :-(

Audit: a to jste si takové auto při převzetí a kontrole nechali ? Ale zase chápu, že skutečný stav vozu člověk zjistí většinou až při prvním výletu, že je ale kára na rozsypání mě děsí docela dost. Sice si dokážu sestavit nábytek, zapojit pračku a vymalovat byt, ale jak jde o auto jsem v pasti, asi proto to řeším víc než ostatní, když jezdím sama nebo jen s dcerou. Recenze z Lanzarote co jsem našla typu zteřelé ucházející pneumatiky, vybitá baterie a auto na odpis apod. fakt nechceš, sedačky od soli nebo písek v kufru neřeším. Odmítnout ale auto na místě, když mi dávají jiné a očividně ne úplně ok, je podle mě i tah půjčovny, buď si nechám co je a budu doufat, že vydrží do první zatáčky nebo se budu vztekat, že tohle já nechci a zůstanu bez auta, páč na místě už v sezoně nic neseženu a za tu cenu už vůbec a oni ho s přehledem do 5ti minut půjčí jinému zoufalci :-)

Tak to jen tak :-) - a Deny: budu doufat, že na Lanzarote za půl roku už bude aut víc a k dispozici žádné velké trosky ..

 

0 Citovat

Ahoj, chci si ověřit, zda mate prosím někdo zkušenosti s Plus Car na Tenerife, ze si vážně neberou žádný depozit za půjčenou auta a stačí zaplatit klasickou credit card? Přijde mi to nějaký až moc jednoduchý :) díky 

0 Citovat

Plus Car na La Palme jsme meli taky, dokonce mi rekl: Auto nechte v garazi na letisti, klicky dejte dovnitr😂, auto nikdo neukradne, jste na Kanarskych ostrovech. Bez depozitu, placeni debetkou.

1 Citovat

Áno je to tak, platiť môžeš credit alebo debit kartou, nič iné netreba. Žiadny depozit...

1 Citovat

Skvele! Děkuji moc. A nemáte náhodou nějaký typ, mimo průvodce, kde to stojí za návštěvu ? Času budeme mít poměrně dost. 

0 Citovat

Vetsina je v pruvodcich ale muzu doporucit a muze se hodit po pozdnim priletu nebo casnem odletu  ubytovani primo u letiste na opacne strane pristavaci  drahy tak se to musi objet  hostal Amigos s prijemnou atmosferou  a posezenim i nedalekou moznosti vykoupani se v mori  Slusny je i hostal Neon  smerem na Los Cristianos odkud se pak da plout na La Gomeru  nebo  EL Hierro  Jinak za me  dobre misto pro pobyt  primo pod Los Gigantes  apartmany Poblado Marinero Souteska Masca je sice asi porad zavrena ale je to dobre vychozi misto k  vyletu na  Pico de Teide  i jinam Kousek od Poblada smerem do Santiaga je dobra  restaurace  s mluvicimi  papousky  Poblado poskytuje rovnez  vstup do bazenu s morskym koupanim jinak hned  za timto ubytovanim je mala plaz  vlastne prmo pod Los Gigantes  

1 Citovat

Deny napsal(a): POdle mě je to aktuálně tím, že aut je málo a poptávka vysoká. Bude ještě chvilku trvat, než se to po covidu ustálí

To, že jsou auta obutá do čínských shitpneumatik, často velmi sjetých, je dlouhodobý problém. 

0 Citovat

Ahojte,

už to je doba kedy som bol 1.krát na Tenerife (09/2015) a už vtedy som mal požičané auto cez CICAR a bezproblémová požičovňa. Po 7 rokoch chcem navštíviť tento krásny ostrov po 2.krát a mám pár otázok :) Keďže vtedy som bol cca v polke septembra na 9 dní čo už bola taka mimo sezona a teraz idem v auguste čo je sezóna tak to poznať za požičanie. Medzi augustom a septembrom to robí cca 100€ (August- 11 dní = 335,26€ ; September - 11 dní = 237,95€) -> auto Fiat 500

1. Myslíte, že je to dobrá cena za auto či môže ešte cena časom klesnúť? 
2. Ak si ho booknem teraz tak storno rezervácie je bezplatné u Cicar? To v prípade akby nahodou cena ešte klesla a by som to prebookoval.

3. Otázka trochu mimo Cicar: Keďže som letel naposledy pred 7 rokmi v septembri priamym letom z Linzu na Tenerife South za 120€ spiatočne a teraz chcem letieť cca medzi 15.8. až 4.9. na 10-12 dní tak najlacnejšiu variantu mi dáva na termín 17.8. - 28.8. za 211,44€ - je to priamy let z Katovíc na Tenerife South samozrejme spiatočne. Viem, že ceny išli hore a idem v sezóne, ale aj tak mi to príde akosi moc za letenku nizkonakladovou leteckou spoločnosťou :)) Myslíte, že mám ešte počkať a že pôjde cena nižšie alebo by ste to na mojom mieste už kúpili teraz? Lebo som bol väčšinou zvyknutý kupovať cca 2-3 mesiace vopred letenky, ale doba sa zmenila tak čo by ste robili na mojom mieste? Lebo za cenu 250€ a viac by som už určite neletel. 

4. Ak máte nejaké tipy/rady ako sa dá ušetriť na Tenerife budem rád (či už na ubytovaní, požičaní e-bikov, parkovaní, stravovaní atď.) + prípadne tipy na dobré ubytko v pomere cena/výkon. 

ďakujem krásne za odpovede a rady :) 

0 Citovat

Auto levnější nebude, určitě okamžitě rezervuj, zrušit u Cicar můžeš kdykoliv a bezplatně. Letenka v srpnu podle mě taky levnější nebude, pokud chceš přímý let. 

0